Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Galleri Åkern

            Utstilling24   

Velkommen til utstilling på Galleri Åkeren under jazzfestivalen

Bente Fønnebø, Dang van Ty og Kari Bente Faleide studerte samtidig på Kunst- og håndverksskolen og hadde Hans Normann Dahl som lærer i tegning. Hans Normann Dahl døde i 2019, men vi vil aldri glemme hans smittende tegneglede og store engasjement. Vi er derfor glade for at hans sønn Magnus Øverland Dahl har valgt ut noen av hans arbeider, som presenteres når vi nå stiller ut i tradisjonelle Galleri Åkeren under Jazzfestivalen. Vi fyller galleriet med tegning, maleri, grafikk og keramikk, og ønsker alle velkommen til åpning i Hyttegata 16 lørdag 29. juni fra 12 til 17. Fønnebø og Faleide vil være til stede. Det vil bli servert forfriskninger. Utstillingen er åpen alle dager, bortsett fra mandag, mellom 12 og 17 til og med søndag 7. juli.

Hans Normann Dahl var en norsk malergrafikeravistegner og illustratør. Han er kjent for sine mange fargerike, frodige og romantiske bilder. Hans Normann Dahl hadde utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og kunstakademiet i Warszawa. Han tegnet for Dagbladet og andre aviser, illustrerte en rekke bøker og særlig laget grafikk. Blant hans mest kjente illustrasjonsarbeider er Prøysens Snekker Andersen og julenissen. Han hadde et stort antall utstillinger og mottok flere priser for bokillustrasjoner og plakater. Bildene hans er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og en rekke andre samlinger i inn- og utland.

Bente Fønnebø er tegner, arkeolog og forfatter. Hun er født i 1955 i Kongsberg og bosatt med atelier på Nesodden.  Hun hospiterte hos keramiker Rolf Hansen og Vegard Fusche Hansen som ung, og har gått i lære hos flere keramikere de siste årene. Som forfatter og illustratør har hun skrevet og illustrert et titalls bøker, blant annet Å tegne sammen i 2021 med egne illustrasjoner og foto. Som tegner har hun deltatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen, er innkjøpt av Statskraft, Langedrag Naturskole og Oslo Met og har hatt flere utstillinger, blant annet på Akershus Kunstnersenter. Hun viser i denne sammenheng skulpturelle objekter, krus og veggsmykker i keramikk, røykbrenning og Raku. Et tema er sårbarhet ved livets begynnelse i form av kvinnelige veggsmykker og fugle- og eggeobjekter.

Dang Van Ty er født i Vietnam i 1954, men har bodd i Norge siden 1968. Ty er utdannet bokillustratør fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og studerte også på Statens Kunstakademi. Hans arbeider er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk kulturråd. Han har illustrert egne bøker, «Min barndom i Vietnam» og «Hjemreisen», og også «Dsjamilja» av Tsingiz Ajtmatov i1985, som ble kåret til en av årets vakreste bøker.  Han har hatt en rekke separatutstillinger både i Norge og Vietnam, deltatt på flere grafikk-biennaler i inn- og utland og vært representert på Høst- og Østlandsutstillingen en rekke ganger. I Tys bilder spiller barn hovedrollen, og skildres i forskjellige situasjoner. Han tar dem med ut på eventyr og undrer seg med dem over verdens ulike fenomener.

Kari Bente Faleide er født i Athen i 1958 og bosatt i Oslo. Hun er grafiker og tegner, utdannet fra Statens Håndverk- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Hun er innkjøpt bl. a av Nasjonalgalleriet og Norsk Kulturråd, har deltatt mange ganger på Høst- og Østlandsutstillingen og hatt flere utstillinger. I Kari Bente Faleides arbeider utforskes skjønnheten i sporene tiden har etterlatt, og hvordan alt trekkes mot jorden for å til slutt bli til jord. Den opprinnelige formen blir mindre åpenbar, og formene mer organiske og abstrakte. Faleide arbeider med kull -og pastelltegninger i stort format, med mindre koldnålsraderinger, etsninger og linoleumssnitt.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn